רבים נוטים להתבלבל בין ניתוח רמת עפעפיים לניתוח מתיחת פנים. בדרך כלל, הסיבה לכך היא שניתוח הרמת עפעפיים מבוצע יחד עם הרמת (מתיחת) פנים מלאה. אולם, במקרים רבים, בעיקר אצל גברים, יש מותחים המעדיפים לעבור אותו לבד. במקרים רבים ישנו צורך בניתוח עפעפיים יחד עם ניתוח להרמת הגבות.
לקראת זיקנה הקמטים נוטים להצטבר סביב אזור העיניים שנהיה מקומט עטוף בשקיות שומן שיוצרות כתם כהה ומכער. המראה הנותר הוא עייף, זקן ועצוב – גם אם הבעת הפנים רוצה להעיד משהו אחר. היום הניתוחים פשוטים יחסית וניתן לגרום באמצעותם לשינוי דרמטי בפני המטופל ובהרגשתו.
ניתוח עפעפיים רפואי
ראוי לבצע ניתוח עפעפיים לא רק לצרכים אסתטיים. נפילת עפעפיים גורמת לירידה משמעותית במפתח העיניים, דבר המצמצם את שטח הראייה ומקשה על חיי היומיום. לכן, במקרים מיוחדים מומלץ לעבור ניתוח להרמת עפעפיים גם לשם צרכים רפואיים.
ניתוח הרמת העפעפיים הוא הליך רפואי פשוט מאוד, גם בהשוואה לשאר הניתוחים הפלסטיים. לפני הניתוח יש לעבור ייעוץ שיכלול אבחון יסודי של המנתח, במהלך האבחון המנתח יזהה את מוקד הבעיה : עודף עור, עודף שומן, צניחת גבות ו/או חולשה של השרירים. הניתוח מותאם לבעיה וכולל בעפעפיים העליונים גם הרמה של הגבות דרך אותו חתך. הניתוח נעשה בהרדמה מקומית בלבד. בעפעף העליון נעשה חתך קטן שממנו מוציאים את שקיות השומן ומותחים את השריר יחד עם חיתוך עודפי עור. החתך נעשה באמצעו של העפעף (החלק המקופל כשהעין פתוחה) – לאחר שישה שבועות כמעט ולא רואים את התפר.
גם בניתוח הזה יש את הסיבוכים האפשריים האופייניים לניתוחים פלסטיים כגון: שטפי דם, נפיחויות, כאב בקרנית, יובש, חולשת עפעף וחוסר תחושה. אולם ברוב המקרים לאחר כשלושה ימים ניתן לחזור לפעילות רגילה. את התפרים מסירים לאחר כשבוע ואז ניתן לחזור לעבודה.